حس درس خواندن ندارم!
روش هاي زيادي براي مطالعه ي بهتر وجود دارد و حتي كتاب هاي زيادي هم در اين باره نوشته شدهاند؛ اما اين جا ده روش را درنظر گرفتهايم كه اميدواريم به شما در يادگيري درس كمك كند.
۱. انگيزه داشته باش
به اين فكر كن كه براي چه مطالعه ميكني؛ براي آن كه در آينده در شغل مورد علاقهات موفق باشي، نه به اين خاطر كه خانواده يا معلم، تو را مجبور به درس خواندن ميكنند. به آینده ای روشن بیندیش که باید با دستان خود رقم بزنی و اکنون ابزار تو درس خواندن است. به مبارزه بیندیش، مبارزه برای رهایی از جهل و نادانی و رسیدن به قله های علم و آگاهی و سلاح تو، امروز مطالعه است. به دستان یخ زده ای بیندیش که از شدت سرمای روزگار، تاب تکان خوردن ندارند و چشم به راهند و منتظر، و این دستان گرم توست که باید به آنها انرژی و گرما ببخشد؛ پس بخوان و بخوان و بخوان تا به آنهایی که به حضور گرم تو نیاز دارند امید و حیات ببخشی. به موفقیت بیندیش که حق توست و تو باید این حق را به دست آوری و باید موفق شوی و دیگر هیچ.
پس به اگرها و شایدها نیندیش و فقط و فقط به بایدها فکر کن و اینکه تو باید موفق شوی، چون حق توست، چون خودت می خواهی، پس هر آن چه را که تو را از این راه بازمیدارد، از سر راه خود بردار و به هیچ سدی اجازهی خودنمایی در مقابل خودت را نده و همهی سدهای ناامیدی و خستگی و بیحالی و نمیتوانمها را نابود کن چون تو میتوانی چرا که باید بتوانی و دیگر هیچ…
۲.براي مطالعه به خودت پاداش بده!
تو هم ميتواني از اين روش استفاده كني و به خودت پاداش بدهي. اين جايزه ميتواند يك خوراكي يا تماس با يك دوست صميمي يا ديدن قسمتي از فيلم و كارتون مورد علاقهات باشد.
اگر مطالعه با علاقه صورت بگيرد، بسيار سازنده و اثرگذار خواهد بود. ميتواني امتحان كني!
۳. براي كارهايت برنامهي مشخص داشته باش
در صورتي كه براي هر يك از كارهايت وقت مشخصي درنظر بگيري، موفقتر خواهي بود؛ زيرا بدن انسان به اين برنامهها عادت ميكند.
۴. ساكت! دارم تمركز ميكنم
با صداي بلند مطالعه كن تا بتواني مطالعه كردن خودت را ببيني! از گوش دادن به موسيقي هنگام مطالعه پرهيز كن تا تمركزت از بين نرود و مجبور نشوي جملهاي را كه با يك بار خواندن برايت قابل فهم است، دوباره و چندباره بخواني.
۵. از فرصتهايت به خوبي استفاده كن
اجازه نده كه زمان از دست برود. طوري برنامهريزي كن كه به كارهاي ديگر هم برسي.
۶. اگر نميداني، بپرس
اگر دربارهي چيزي شك داري، بيمعطلي آن را بپرس؛ چون يك سؤال بيجواب ذهن تو را مشغول ميكند و نميتواني با تمركز به درس خواندن ادامه دهي.
۷. ساعت مناسبي از روز را به درس خواندن اختصاص بده
آخرين ساعات شب فرصت مناسبي براي درس خواندن نيست؛ زيرا بسيار خستهاي. اين هم خوب نيست كه درست بعد از بيدار شدن به سر ميز مطالعه بروي. هم چنين هرگز بعد از غذا خوردن شروع به درس خواندن نكن، چون تمام خون بدنت براي گوارش غذا در شكم جمع شده است و خوابت ميگيريد.
پس چه موقع براي مطالعه مناسب است؟
اگر صبح زود از خواب بيدار شدهاي و كمي ورزش كردهاي، ميتواني صبحها درس بخواني. اصلاً خوب نيست كه از روي تختخوابت؛ پشت ميز مطالعه بپري. هم چنين اگر بعد از غذا خوردن خوابت ميگيرد، يك خواب بيست تا سي دقيقهاي ميتواند تو را سرحال بياورد.
۸ .به اندازهي كافي بخواب
بر اساس آن چه كه در نكتهي ۲ و ۷ گفتيم، همان طور كه كارهايت را با برنامه ي مشخصي پيش ميبري، بايد بهترين زمان را براي خوابيدن در نظر بگيري تا ذهنت فعال و سالم باشد. 8 ساعت خواب برايت كافي است.
۹. ميزان مطالعهات را بالا ببر
اين كه مطالعه، دانايي را افزايش ميدهد حرف جديدي نيست؛ اما عادت به مطالعه، توانايي درك مسائل و تحليل آنها را بالا ميبرد. هرچند مجبور نيستي كتابهاي خيلي سخت بخواني.
۱۰. پس از مدتي درس خواندن، به كارهاي موردعلاقهات بپرداز.
سخت است كه بخواهي مانند يك ماشين بدون وقفه درس بخواني. بهتر است هر 90-120 دقيقه يكبار به خود استراحت بدهي و به كاري كه دوست داري بپردازي. نقاشي بكشي، به يك موسيقي گوش بدهي يا با خميربازي، چيزي درست كني تا ذهنت آزاد شود.
همهي ما براي درس خواندن به انگيزه نياز داريم. مربيان و معلمان ما ميتوانند در جهتگيري به سمت اهداف به ما كنند؛ اما هيچ انگيزهاي بالاتر از كسب نتايج خوب نيست. اگر هم تا كنون نتايج خوبي از درس خواندن نگرفتهاي، اين نكات را براي دستيابي به آنها به كار بگير
برای برنامه ریزی و مشاوره رایگان با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۹۱۲۱۹۶۵۷۳۲
۰۲۱۴۴۲۵۴۰۳۰
پاسخ دهید